Apróságok, de óriási változást jelentenek!

A köszvény nagyon sok ember életét keseríti meg. Duzzanatot, merevséget és komoly fájdalmakat okoz. Nem titok mi okozza: a szervezetben jelenlévő nagy mennyiségű húgysav, amely kemény kristályokban rakódik le az ízületekben. A húgysav a purinok bomlásterméke, amelyek főleg a húsokban találhatók.

Ha a vesék nem képesek a húgysav lebontására, az kikristályosodik, és az ízületek körül lerakódik, amely ízületi gyulladást okoz. A legfontosabb az egészséges étrend, amely gazdag friss gyümölcsökben és zöldségekben, sovány húsokban és teljes kiőrlésű gabonákban. Csökkenteni kell a cukrok, a telített zsírok, és az alkohol fogyasztását.


4 dolog, amit mindenki megtehet a köszvény megelőzése érdekében:

1. Igyon sok vizet, mert segít eltávolítani a méreganyagokat. Legjobb a citromos víz! Amikor a test lúgos, a rendszer képes rá, hogy megakadályozza a köszvény kialakulását. A citromos víz növeli a lúgosságot, és megakadályozza a húgysav kristályok képződését. Csavarjon egy fél citromot 200 ml meleg vízbe, és igya minden reggel éhgyomorra.
2. Az almaecet is növeli a test lúgosságát. A almasav hatékony a húgysav kioldásában a szervezetből. Adjunk egy evőkanál almaecet 200 ml vízhez, és igyuk minden nap ebéd és vacsora előtt.
3. Tegyen fél teáskanálnyi szódabikarbónát egy pohár vízbe. Ezt igya minden nap. Köszvényes roham esetén egy egész teáskanállal tegyen a vízbe.
4. Használjon kurkumát a fűszerezésnél! Igyon kurkumás mézes tejet! A kurkuma a vese védelmezője és erős gyulladáscsökkentő szer.


SZÓLJ HOZZÁ