Egy szemtanú feltette az esetet a Facebookra. Tanulságos!

Egy szemtanú feltette az esetet a Facebookra. Tanulságos!

'Nagyon erős elviselhetetlen fájdalmaitól szenvedő beteg fiatal férfi, így feküdt le ma a Debreceni Sürgősségi Ambulancia ajtaja elé! Miután könyörgése ellenére sem kapott segítséget. Több órája várakoztunk, amikor arra lettem figyelmes hogy egy fiatal férfi a pad végénél amin ültem letérdel és ráhasal őrült jajgatva. Közben mondja fohászkodva Istenem ez itt a vég, most már biztos meghalok. Könyörgök adjanak már egy kis fájdalomcsillapítót vagy görcsoldót.

Semmi mást nem kérek türelemmel várok, csak adjanak könyörgök. Közben jött a felesége és mondta hogy kopogjanak be az ambulanciára és biztos segítenek. Kopogtatásuk után kijönnek és mondja a hölgy hogy Miskolcról küldték őket át, a férje ott lett rosszul nagyon görcsöl de nem látták el, mert nem ott laknak, Debrecenhez tartoznak betegszállítóval jöttek. Erre a fiatal férfi, fennhangon megszólal várjanak és becsapta előttük az ajtót. A beteg férfi a fájdalomtól üvöltve lefekszik az ajtóban. Közben Sanyikára néztem arca ijedségtől fehér, szeme könnyben. Elszabadultak nálam az indulatok. Felálltam és bementem a rendelőbe, ahol a doktornő ült az asztalnál és telefonált. Mondom neki : Doktornő az ajtóban fekszik a földön egy férfi őrült fájdalma van segítségre lenne szüksége! Erre ő fennhangon kiabálva várjon majd be fogjuk hívni, ki fogja bírni nem fog meghalni! Erre kimentem elindultam a pulthoz ahol több EÜ dolgozó ott van, látják a történeteket de nem segítenek. Mondom nekik is, de a válasz ez volt. Most ment el a kolléganő orvosnak szólni. És tovább hagyták a földön üvöltve feküdni. Majd jóval később behívták egy rendelőbe, ahonnan ismét a saját lábán kiengedték.
Hogy mi történt a továbbiakban vele nem tudom, mert közben a mi ügyünk is döcögött, bár eredménytelenül. Az egyik beteg közben azt mondta hogy állítólag hasi sérve van ami kizáródott, ha igaz akkor az üvöltés nem hiába volt. De 18 órakor amikor jöttünk el még mindig ott volt, annyi volt a változás hogy a mentősök hordágyra fektették. Legalább bennük van emberség. Nekik biztos több a fekvőhelyük mint egy kórháznak. Remélem az Isten meg segíti, mert szinte csak arra számíthat.' Szabó Ildikó


SZÓLJ HOZZÁ