Ingyenes az orvosi ellátás és az állam lakást is ad az embereknek.

Brunei egy csodálatos ország, ahol nincsenek adók és a vezetés gondoskodik a maroknyi állampolgár jólétéről. Az ország Borneó szigetén található Délkelet-Ázsiában. Malajzia az egyetlen szomszédos országa, a többi oldalról tenger veszi körül.

Az ország kőolajban és földgázban igen gazdag, illetve a turizmusra is nagy hangsúlyt fordítanak. Az előbbi két nyersanyag ugyanis nem tart ki örökké, ezért gondolniuk kell a jövőre is. Az ország háromnegyed része nemzeti parkokból és gyönyörű tájakból áll, amelyekben hatalmas lehetőségeket rejtenek és ezeket a Brunei vezetői ki is használják. Az erdőket ráadásul különleges állatfajok lakják, amik még inkább vonzóak a turisták számára.

Brunei szultánja a 15. század óta uralkodó dinasztia tagja, Brunei állam- és kormányfője. A szultán döntéseit a miniszterek tanácsa, valamint személyes tanácsadói segítik, bár a szultán végül egy személyben dönt mindenről. Az ország tömegtájékoztatása rendkívüli módon kormánypárti, az uralkodói család szinte isteni kiváltságokat élvez az országban. Bruneiben nincs választott országgyűlés. Hassanal Bolkiah szultán vezeti az országot.

Hassanal szultán valamikor a világ leggazdagabb embere volt. Hiába változott ez meg az utóbbi évekre, vagyona még így is felülmúlja legvadabb elképzeléseinket. Rendkívül nagyvonalú életet él, hatalmas partikat rendez, ahova természetesen minden asztalra mindenből a legdrágább jut. Érdekes szenvedélye a Rolls Royce autók gyűjtése.

Az országban kevesebb,  mint 400 000 ember él, akiknek nem kell adót fizetniük, mivel enélkül is fenntartható minden. Ingyenes az orvosi ellátás, az állam lakásokat is ad az embereknek és a rizs árát is megtámogatja. Így nem csoda, hogy annyian tisztelik és imádják szeretett vezetőjüket az iszlám államban.

Teljes jogú állampolgárságot viszont csak az kaphat, aki itt született.  Forrás


SZÓLJ HOZZÁ