Javítja a memóriát és lassítja az öregedést is!

A fekete berkenye vagy arónia régen nagy népszerűségnek örvendett! Elfelejtkeztünk erről a csodálatos növényről, aminek jótékony hatását Európa szerte, évszázadok óta alkalmazzák. Pedig jó néhány évvel ezelőtt még nem hiányozhatott egyetlen kamra polcáról sem. Nagymamáink, dédanyáink csak előkapták az arónia lekvárt vagy az ivólevet és már el is múlt a betegség. Ismerjük meg újra ezt a fantasztikus növényt, aminek élettani hatása valóban egyedülálló!

Mire jó a fekete berkenye?
Rendszeres fogyasztásával nagyon sokat tehet egészsége megőrzéséért és visszaszerzéséért. Rengeteg C-, B- és E-vitamint tartalmaz, valamint kiváló kalcium, magnézium, kálium, vas, cink és nátrium forrás. Antioxidáns tartalma a bogyós gyümölcsök közül a legmagasabb, négyszer nagyobb, mint az áfonyának. Megelőzi az érelmeszesedést, segít a krónikus betegségek, mint a rák, a Parkinson-kór, bronchitis kialakulásának megelőzésében, kedvező hatással van a keringési rendszerre és a szívre.
Szabályozza a vérnyomást, megszünteti a gyomor problémákat, megelőzi gyomorfekélyt. Eltávolítja a nehézfémeket a szervezetből, enyhíti a migrént, védő hatást gyakorol a belek működésére,erősíti a vérszegénység elleni küzdelmet, erősíti az immunrendszert,csökkenti a cukorbetegség kockázatát.

Gyógyítja a diabetest a magas vércukorszint csökkentésével, befolyásolja és javítja a látást, megakadályozza a szürkehályog kialakulását. Hatása javítja a memóriát, növeli a bőr rugalmasságát, lassítja az öregedési folyamatot. Megelőzi a vastagbélrák kialakulását és kedvezően hat a gyógyulásra a máj és más szervek, továbbá a gyomor-bél traktusaiban kialakuló betegségek megelőzésében, gyógyulásában. Serkenti a pajzsmirigy működését, javítja és szabályozza a hormonokat és megakadályozza a pajzsmirigy betegségek kialakulását. Még felsorolni is sok a rengeteg jótékony hatását.
Termesztése rendkívül egyszerű. 100%-os biogyümölcs. Szinte semmilyen kártevője, kórokozója nincs. Kifejlett korában másfél méter körüli bokor. Már 3 évesen termőre fordul. Májusban hozza fehér virágait, augusztus közepétől pedig beérik sötétlila bogyótermése. Nagyon bőtermő.
Bogyóiból préseléssel kinyerhető leve azonnal fogyasztható és tartósítószer nélkül eltehető.
Napi fél deciliter fogyasztása ajánlott mindenkinek. Terméséből finom lekvár, aszalt gyümölcs készíthető. Akinek fontos a család egészsége, annak nem hiányozhat kertjéből, erélyéről! Ősszel gyönyörű vörösre színezett lombjával díszíti a kerteket.


SZÓLJ HOZZÁ