Magyar, dolgozni akaró családokra is számítanak a mesés új-zélandi Kitangatában. A festői kisvárosban szinte ismeretlen a munkanélküliség fogalma, sőt a gondot a kevés munkaerő jelenti a 800 fős kisvárosban.

Amíg sok ország folyamatosan küzd a munkanélküli ráta leszorításával, addig az új-zélandi Kitangatában épp ellenkezőleg: túl sok a munkahely, rengeteg megfizethető lakással rendelkeznek, viszont nincs elég ember.
Bryan Cadogan polgármester becslései szerint Kitangata városában több mint 1000 munkahely megüresedett, információink szerint a helyi hűtőházakba keresnek embereket. A kisvárosban viszont csak 800 ember él, így munkaerő-toborzó kampányba kezdett, hogy új lakókat vonzzanak a csodás településre.

A munkavállalók meleg fogadtatásban részesülnek majd hiszen az  üdvözlőcsomag a következő: egy nagy családi ház kerttel és mintegy 148 ezer eurós fizetés. Amellett, hogy garantált a munka, házat és földet kínálnak mellé, így a lakhatás is könnyen megoldva. A városatya szerint ez egy fantasztikus lehetőség arra, hogy a gazdaságilag kifulladt családok áttelepüljenek egyik városból vagy akár országból a másikba.
A polgármester szerint a családok legnagyobb értéke az otthon – és persze ennek megteremtése okozza a legtöbb fejtörést is.

„A mienk egy olyan régimódi közösség ahol nem zárjuk be a házakat, a gyerekek szabadon, biztonságban játszhatnak. Munkahelyünk és házunk akad, emberünk viszont nincs elég. Azt szeretnénk, hogy ez a város ismét élénk legyen és mi tárt karokkal fogadjuk az új lakókat.”

Részletesebben erről a szívélyes meghívásról itt olvashat::

https://www.tapwires.com/2016/07/04/new-zealand-town-with-too-many-jobs-looking-for-new-residents


SZÓLJ HOZZÁ