Minden háziasszonynak érdemes tudni!

Vízkő rakódott le a vasaló tartályában? Tölts meg a tartályt ecettel, állítsd a talpára, s 5-10 percre kapcsold be a gőzölőfunkciót! Töltsd meg a tartót vízzel, és ismételd meg a műveletet! Végül hideg vízzel öblítsd ki a víztartályt!

Égésnyomok éktelenkednek a vasaló talpán? Egy kis serpenyőben vegyíts egyenlő mennyiségű ecetet és sót! Melegíts meg, kend a masszát a vasaló talpára, súrold le vele, majd mosd le vizes ronggyal!

Éleket szeretnél vasalni a nadrágokra? Először nedvesíts be a ruha anyagát 1 rész ecet és 2 rész víz keverékébe mártott ronggyal! Helyezz egy vastag barna papírzacskót az élre, és vasald le!

Túl forró volt a vasaló az inggalléron? Az enyhe égésnyomokat úgy tüntetheted el, hogy egy ecetbe mártott ronggyal megdörzsölöd a foltot, majd tiszta ruhával felitatod. Szükség esetén ismételd meg a műveletet!

Örökre el akarod tüntetni a régi felhajtás vonalát? Márts egy törlőkendőt egyenlő arányban kevert ecet és víz oldatába, nedvesítsd be vele a területet, majd a vasalás idejére terítsd a rongyot a felhajtás alá!


SZÓLJ HOZZÁ