Egy sor helyzetben hatalmas segítség, ha alkalmazod.

Léteznek olyan pszichológiai trükkök, amelyek tudatalatti szinten jelen vannak minden emberben. Segítenek, hogy leküzdjünk egy stresszhelyzetet, hogy jó színben tűnjünk fel egy másik ember előtt, vagy hogy megnyugtassuk magunkat vagy másokat. Tanuld meg és alkalmazd mindet!

1. Amikor több ember egyszerre nevet, mindenki arra néz közben, aki a legjobban tetszik neki

Ha egy baráti társaságban valaki elsüt egy viccet vagy felmerül egy humoros szituáció, nevetés közben mindenki arra az emberre néz, akit a legszimpatikusabbnak tart. Teszteld le legközelebb a barátaidat, süss el néhány poént és figyelj!

2. Ha állásinterjúra mész, gondold azt, hogy az interjúztató a barátod

Hogy ne izgulj legközelebb egy vizsga vagy egy állásinterjú közben, gondold azt, hogy a veled szemben ülő személy gyerekkori barátod, akivel évek óta nem találkoztál. Ez segít feloldani benned a feszültséget.

3. Bármilyen információt kiszedhetsz abból a személyből, akire mereven nézel

Nézz egyenesen a szemébe a beszélgetőpartnerednek, ha úgy gondolod, hogy nem mond igazat vagy rejteget valamit! Ebben a helyzetben a másik fél számára annyira kínossá válik a csend, hogy előbb vagy utóbb ki fog nyögni valamit.

4. Ha meg akarsz szabadulni egy tárgytól, csak add oda valakinek beszélgetés közben

Kérdezz meg valamit a másiktól vagy kérd ki a véleményét. Az agya annyira el lesz foglalva a válaszadással, hogy szinte automata módba kapcsol a mozgása és reflexből elvesz bármit a kezedből, amit oda akarsz adni neki.

5. Ha ideges vagy, egyél pár falatot

Mielőtt fontos tárgyalásra vagy eseményre mész, harapj pár falatot! Miért? Mert így kicsit 'becsaphatod' az agyadat. Stresszhelyzetben senki sem szokott enni, így ha te ezt teszed, azt hiteted el a szürkeállományoddal, hogy nincs is stresszhelyzet.

6. Ha szeretnél összebarátkozni valakivel, kérj el tőle valamit

Talán ezerszer alkalmaztad már észrevétlenül az alábbi trükköt: ha elkérsz valamit valakitől (valódi kérésnek kell lennie), az illető tudat alatt eldönti, hogy szimpatikus vagy a számára, ezért segít. Így már egyszerűbb az utána következő barátkozás is.

7. Ha ügyfélszolgálatos vagy, tegyél a hátad mögé egy tükröt

Emberekkel dolgozol, nap mint nap több tucattal beszélsz? Szinte elkerülhetetlen, hogy belefuss egy-egy ideges vagy arrogáns ügyfélbe. Egyféleképpen kordában tudod őket tartani: helyezz szemmagasságba egy tükröt a hátad mögé! Az emberek nem szeretik magukat dühösnek látni, ezért arra törekszenek majd, hogy a legjobb arcukat mutassák.

8. Segít bizalmat építeni, ha utánozod a beszélgetőpartnered gesztusait

Ha felveszed a beszélgetőpartnered testhelyzetét, gesztusait vagy arckifejezéseit, könnyebben férkőzhetsz a bizalmába. Akkor is, ha ő maga ebből mit sem vesz észre. Tudat alatt önmagát ismeri fel benned a gesztusok által, és általában minden ember szereti önmagát. Arra figyelj, hogy ne ess túlzásokba.

9. Ha úgy érzed, valaki figyel, ásíts egyet

Nézd meg a fotót! Ugye, hogy te is ásítottál? Az ásítás elképesztően fertőző. Ha úgy érzed, valaki figyel, csak ásíts egyet és nézz körbe, ki az, aki ugyanezt teszi. Meg is van az utánad kémkedő illető!

10. Ha meg akarsz állítani egy vitát, kezdj el enni valamit és állj a vitázó felek közé

Angolul ez az úgynevezett 'snackman effect'. Az evést a nyugalommal kötjük össze tudat alatt, ezért nagyon kicsi az esélye annak, hogy valaki rátámad olyanra, aki épp eszik. A konfliktus gyorsan kihuny, ha döntőbíróként egy szendviccsel a kezedben állsz bele!

11. Figyelj oda, merre néznek a lábfejek a beszélgetés során

Ha a beszélgetésbe, képletesen szólva, nem állnak be a lábfejek, akkor a partner mihamarabb távozni szeretne a helyzetből, vagy nem szimpatikus neki valaki a beszélgetésben (1. kép). Ha valaki szimpátiából vesz részt a párbeszédben, akkor nem csak a törzse, hanem a cipője orra is befelé, a körbe vagy a beszélgetőpartnere felé néz. Forrás


SZÓLJ HOZZÁ