Erről egyáltalán nem beszélnek, pedig ez árt leginkább a gépednek!

A vízkő eltüntetésére számos praktika létezik, sőt vízlágyításra is több lehetőség van. Ám hiába lágyítod a mosóvizet, mert nem a vízkő, ami tönkre teszi a a mosógépedet. Sokkal többet árt neki az öblítő és a 40 fokos mosás!

Figyeld meg: az öblítő tartálya rendszeresen penészesedik. Nem véletlenül! Az öblítők a bennük oldott anyagok miatt szinte kivétel nélkül támogatják a penészesedést. E folyamatnak egyébként kimondottan kedvez a mosógépbelső nedves, meleg környezete. Az idilli állapotot csak fokozza, ha rendszeresen 40 fokon használod a mosógépedet! Az öblítővel ragacsos réteget alkotó penész nemcsak az öblítőtartályra telepszik, hanem rárakódik a mosógép belsejére és alkatrészeire is, így teszi tönkre azokat.


Mit tehetsz ellene?

  • Hetente min. egyszer indítsd el a mosógépedet magasabb hőfokon! A hő sterilizál, visszaszorítja a penészt is.
  • Lehetőleg ne használj öblítőt a mosáshoz! Hidd el, az ecet sokkal alaposabban megszabadítja ruháidat a mosószer maradványaitól, ráadásul természetes, így nem okozhat allergiát a bőrödön. Tegyél az ecethez pár csepp illóolajat, és száradás után nem kell aggódnod a ruhában maradt ecetszag miatt sem! Ha nem tudsz lemondani az öblítő finom illatáról, mindig hígítva öntsd a tartályba. Érdemes csak a mosás előtt keverni a vízzel, így az illat koncentráltabb marad.


SZÓLJ HOZZÁ