Mosás akár 5 szem gesztenyével! A legolcsóbb biomosószer, ami egész évben rendelkezésre áll!

Készíthetsz házilag vadgesztenyéből kiváló biomosóport. Szedd le a gesztenye barna héját. Forró vízben pár percig áztatva könnyedén elválik és lehúzható. A fehér belsőt fel kell aprítani és megszárítani, végül porrá kell őrölni. Ezt kávédarálón vagy diódarálón is elvégezheted. Az előbbi egy finomabb port, az utóbbi egy szemcsésebb állagot eredményez. Tárold befőttesüvegekben! 

A mosáskor ne úgy kezeld, mint a hagyományos mosóport, hanem tedd sűrűn szőtt zsákocskába, és úgy tedd a mosógép dobjába. Sokan használnak erre a célra egy zoknit, aminek megkötik a szárát. Vigyázz! A vadgesztenye mosópor nagyon erősen habzik, ezért fele annyi kell belőle, mint a hagyományos mosóporokból. Öblítőként használj vízzel hígított ecetet, amihez adhatsz pár csepp illóolajat, vagy mosóparfümöt, hogy kellemes illatúak legyenek a ruháid.

FONTOS: Ha fehér ruhákhoz használod, adj hozzá mosószódát is, így tökéletesen fehérek maradnak a ruhák.

Legegyszerűbb mosás

Ha nem akarsz bajlódni a gesztenyepor készítésével, fogj 5 db vadgesztenyét. Este tedd be egy kis vízbe, hogy ázzon. Mosás előtt vagdosd be a héját. Tedd a gesztenyéket egy kis zsákba, vagy kösd bele egy zokniba. Öblítőnek használd, amit egyébként is szoktál.

Ezt a módszert egész évben használhatod! Elég egy jól szellőző zsákban fellógatva eltenni a gesztenyéket.

Készíthetsz folyékony mosószert is a gesztenyéből! Nézd meg a  videót, hogyan!


SZÓLJ HOZZÁ